¾ kg ledvinek, 1 lžíce sádla, 1 středně velká cibule, tlučený kmín, pepř, 1 lžička hladké mouky, sůl
Ledvinky rozkrojíme, vykrájíme všechny žilky a tuk a maso nakrájíme příčně na tenké plátky. V několika vodách je dobře propereme a osušíme v utěrce. Na pánvi rozpálíme sádlo, zpěníme na něm cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme je, okmínujeme (kmín možno i vynechat) a prudce je za stálého míchání opékáme, aby se rychle srazily a nepustily šťávu. Po 3 až 4 minutách přendáme ledvinky lopatičkou na nahřátou mísu, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, trochu podlijeme, osolíme a povaříme. Po odstavení z ohně ve šťávě promícháme ledvinky a ihned je podáváme.
Přílohy:vařená rýže, sladkokyselé okurky.
Zanechat komentář