Vepřové ledvinky přírodní

Poměr: 75 dkg vepřových ledvinek, 10 dkg másla, 8 dkg cibule, trochu mletého pepře a tlučeného kmínu, sůl a vývar z kostí.

Postup: Ledvinky na plocho v půli rozkrojíme, ostrým nožem dokonale vyřízneme tuk a žilky, dobře omyjeme a vysušíme v utěrce. Očištěné ledvinky nakrájíme napříč na plátky silné nejvýše 2 mm.
V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme rozsekaný kmín, pepř a nakrájené ledvinky, a za občasného míchání je prudce pražíme asi 2 minuty. (Pražíme-li je déle, ledvinky ztvrdnou a pak se musí dlouho dusit, než alespoň trochu změknou.) Potom ledvinky osolíme, podlijeme trochou vývaru a krátce zavaříme. Hotové ledvinky upravíme i se šťávou do timbálových misek.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako hlavní chod.

Příloha: Chléb, slaný rohlík, bramborová kaše, vařené brambory, dušená rýže, rýže risipisi a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>