Vepřové maso

I. jakost: Panenská pečeně je sval pod hřbetem (jako svíčková u hovězího) vhodná na pečení na roštu. Většinou se zvlášť neprodává, ponechává se v kotletách. Kotlety nebo carré: na pečení, dělené na smažení a opékání na roštu.

II. jakost: Krkovička je vhodná na pečení, dělenou lze použít jako kotlety. Kýta na pečení nebo na řízky. Vyuzená kýta je šunka.

III. jakost: Plecko je vhodné na pečení, na malé řízky zvané ražniče, na rolované plněné pečeně, na dušení, na guláše a na mletí pro jemné minutky (čevapčiči). Bůček je vhodný na pečení i nadívání, na guláš a vaření k zelenině.

 

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>