Vepřové maso dušené s mrkví

Poměr: 75 dkg vepřového masa z plece nebo z libovějšího bůčku, 5 dkg sádla nebo másla, 4 dkg cibule, 60 dkg mrkve, sůl, mletý pepř a tlučený květ, trochu cukru a vývar ze zeleniny nebo z kostí; na jíšku 4 dkg másla a 4 dkg hladké mouky.

Postup: V kastrole na rozpáleném tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní maso nakrájené na špalíčky, osolíme, rychle je na všech stranách opečeme, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Potom k masu přidáme očištěnou, na silnější nudličky nakrájenou mrkev, podle potřeby podlijeme vývarem a vše do měkka udusíme. Pak zahustíme řídkou jíškou, okořeníme, osladíme, podle chuti přisolíme, podle potřeby podlijeme vývarem a krátce povaříme.
Podáváme jako samostatný pokrm. Viz recept na vepřové v mrkvi na zabijačky.cz

Příloha: Vařené brambory.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>