Vepřové maso vařené

Na vaření kupujeme výhradně maso mladé a to ramínko, plec, koleno nebo žebírka. Vepřová žebírka jsou část hrudníku s příčně přeseknutými žebry (nezaměňovat s kotletami, které jsou ze hřbetu a na vaření se nehodí).

Připravujeme-li vepřové jako odvar, kupujeme kolena, jazýček nebo hlavu. Ovar nevaříme nikdy zcela doměkka, má být mírně tuhý. Podáváme k němu chléb a čerstvě nastrouhaný křen. Zčernání nastrouhaného křenu předejdeme, promícháme-li jej s malým množstvím sladkokyselé marinády.

Vařené vepřové maso podáváme s dušenou zeleninou. Vývar z masa použijeme na polévku a část na podlévání zeleniny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>