4 vepřové nožičky, sůl
Nádivka: 2 lžíce pokrájené slaniny, 1 středně velká cibule, šálek strouhané housky nasucho opražené, 1 lžíce sekané petrželové natě, pepř nebo kari koření, 1 až 2 žloutky
Vepřové nožičky důkladně očistíme, uvaříme je v osolené vodě a vykostíme. Na sklovitě rozškvařené slanině osmažíme na světlý odstín cibuli a petržel. Přidáme opraženou strouhanou housku, promícháme, zalijeme ji mastným vývarem z nožiček a povaříme. Hladkou nádivku odstavíme z ohně a do polovychladlé přidáme koření a žloutky. Půlky nožiček složíme do vymaštěné zapékací mísy, navrstvíme na ně připravenou nádivku a pěkně ji uhladíme do tvaru půlky nožičky. Nožičky podlijeme naběračkou vývaru a pečeme dorůžova.
Příloha: saláty.
Zanechat komentář