Vepřové řízky nebo kotlety dušené (základní předpis)

4 řízky nebo kotlety, ½ lžíce sádla, trochu hladké mouky, sůl, kmín

Kotlety na okraji oškrábeme nožem nebo je otřeme vlhkou utěrkou, od kosti je trochu uvolníme, naklepeme je, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme sádlo a maso na něm po každé straně opečeme, až dostane pěknou barvu. Pak je mírně podlijeme vývarem a dusíme přikryté doměkka. Podle obliby můžeme přidat kmín.

Přílohy: vařené brambory, rýže, zelenina, saláty.

Obměny:

  1. Kotlety opékáme na zpěněné cibuli.
  2. Maso dusíme do vysmahnutí, přidáme lžičku hořčice, zaprášíme moukou, podlijeme a dodusíme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>