Ingredience: 1kg vepřové kýty, 1,5l vody nebo vývaru, 1 červená paprika, 1 zelená papriky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, 20g másla, 4 lžičky hladké mouky, olej
Postup: Vepřové maso odblaníme, opláchneme a osušíme. Maso pak nakrájíme na kostky a ochutíme solí a necháme chvilku uležet. Do hrnce si nalijeme olej, na kterém necháme orestovat na kostičky nakrájenou cibuli společně s plátky česneku dozlatova. Pak přidáme orestovat také vepřové maso, posypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem a necháme půl hodiny dusit. Samozřejmě ochutíme solí, pepřem, kmínem a případně i česnekem. Po půlhodině dušení k masu přidáme i na nudličky nakrájené papriky a dusíme do té doby, než maso i papriky změknou. Stačit by mělo 15 minut. pak maso společně s paprikou vyndáme z omáčky, přivedeme omáčku k varu a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z mouky a másla. Do zahuštěného guláše vrátíme maso s paprikou a necháme ještě 10 minut provářet.
Vhodná příloha: těstoviny, houskový knedlík, pečivo
Zanechat komentář