¾ kg vepřového plecka nebo ramínka, 1 lžíce sádla, 2 středně velké cibule, 1 rovná lžička sladké papriky, sůl, ½ lžíce sádla a 1 lžíce hladké mouky na jíšku, ¾ kg brambor, 2 znojemské okurky, 1 středně velká cibule a 1 lžička sádla na osmažení
Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme papriku a zamícháme ji do tuku (nesmí zhnědnout), přidáme maso nakrájené na kostky, osmahneme je, osolíme a mírně podlité dusíme téměř doměkka. Zatím uděláme jíšku a horkou, nezalitou, ji přidáme k masu. Společně dusíme až je maso měkké. Současně vaříme oškrábané brambory měkké scedíme a přidáme je do guláše. Hotový guláš posypeme osmaženou cibuli nakrájenou na kroužky a drobně nakrájenými znojemskými okurkami.
Obměna: pro slavnostní příležitost vynecháme brambory a povrch guláše posypeme kromě cibule a okurek ještě smaženými bramborovými hranolky.
Zanechat komentář