Vhodné použití mlýnských výrobků

Mlýnské výrobky jsou vhodné k přípravě rozmanitých pokrmů. Tepelně je upravujeme vařením, dušením, pečením a smažením. Obilné vločky můžeme jíst také za syrova a to nabobtnalé v mléce, ovocné šťávě, jogurtu apod.
Z mouky upravujeme těstoviny, noky, knedlíčky, pečivo a moučníky.
Z krupice děláme zavářku do polévek, dále ji používáme k přípravě kaší, pudinků, nákypů, vařených příkrmů, samostatných pokrmů a moučníků.
Z pohankové krupice nebo krupek připravujeme kaše, nebo je zaváříme jako vložku do polévek.
Kroupy a krupky jsou vhodné k úpravě šlemových polévek, na zavářky, na kaše a k úpravě příkrmů a samostatných pokrmů.
Jáhel používáme jednak na zavářky do polévek, jednak na kaše, nákypy, bábovky apod.
Z kukuřičné krupice upravujeme slané i sladké pokrmy.
Z ovesných vloček připravujeme polévky, kaše, příkrmy, samostatné pokrmy a moučníky. Ovesná kaše je také vhodná k nastavování masitých pokrmů – sekanin. Dále se ovesné vločky velmi dobře hodí k rychlé úpravě hodnotných snídaní.
Pojednání o rýži, kterou rovněž zařazujeme mezi mlýnské výrobky, o jejím vhodném použití a o rýžových pokrmech pojednává samostatná stať.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>