Poměr: 4 vuřty, 4 plátky slaniny asi ½ cm silné, 3 cm široké a 12 cm dlouhé i s kůží a 4 dkg sádla nebo oleje.
Postup: Vuřty otřeme vlhkou utěrkou, oba konce křížem nakrojíme a opečeme v pánvi na rozpáleném tuku. Slaninu na užší straně směrem ke kůži nakrájíme na proužky široké asi ½ cm tak, aby zůstaly lpět na kůži. Slaninu pak rovněž opečeme. Při pečení se kůže zkroutí do obloučku a ze slaniny se utvoří jakési hřebínky, které pak nasadíme na opečené vuřty. Připravené vuřty upravíme na mísu, ozdobíme zelenou petrželí a na dílky nakrájenými rajčaty.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bramborový salát, nebo chléb a hořčice, popřípadě nastrouhaný křen.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář