Význam míchání nápojů

Ze zkušenosti víme, že jazyk vnímá základní chuti: sladkost, slanost, hořkost a kyselost. Všechny tyto chuťové vjemy můžeme při míchání nápojů vhodně uplatnit. Například: sladké s kyselým dá příjemný a osvěžující nápoj; směs sladkého nápoje přikořeněná nepatrně hořkým znamenitě chutná. Chceme-li ovšem míšeným vytvořit dokonalou nápojovou směs, je nutno dbát především na správně volený poměr jednotlivých součástí, ze kterých se míšené nápoje upravují, a dodržet správný technologický postup. Proto je nutné řídit se vyzkoušenými návody, které jsou v této knize podrobně popsány.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>