Poměr: 36 párů žabích stehýnek, 4 dkg másla, 4 dkg cibule, zelená petržel, bobkový list, trochu tymiánu, sůl, ¼ litru vývaru z hovězího masa, citrónová šťáva – na jíšku 3 dkg másla a 3 dkg hladké mouky, na zjemnění 1/8 litru smetany a 1 žloutek.
Postup: V kastrolu rozpustíme máslo, zpěníme v něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, tymián, podlijeme vínem a vývarem, do toho vložíme omytá a osolená stehýnka a udusíme je do měkka. To trvá asi 10 – 15 minut. Potom si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji procezeným vývarem z udušených stehýnek, osolíme a dobře zavaříme. Do omáčky vložíme udušená žabí stehýnka, zakapeme citrónovou šťávou, krátce povaříme, pak odstavíme, zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve smetaně a ochutíme zelenou petrželí. Hotový pokrm upravíme do porcelánové nebo timbálové misky.
Podáváme jako teplý mezichod.
Příloha: Měsíčky z lístkového těsta nebo dušená rýže, houskové knedlíčky apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář