Poměr: 36 párů žabích stehýnek, sůl, 1 až 2 vejce, 8 dkg hladké mouky, 12 dkg strouhané housky a sádlo nebo olej na smažení.
Postup: Stažená a dobře omytá žabí stehýnka osušíme, osolíme, obalíme jako řízek a do zlatova usmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku. Usmažená upravíme na talíř, ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem.
Obměna: Žabí stehýnka můžeme také před smažením pokapat citrónovou šťávou, slabě opepřit a ½ hodiny v chladu marinovat. Podáváme jako teplý předkrm nebo mezichod, popřípadě lahůdku.
Příloha: Bílé pečivo nebo opečené brambory, studená tatarská omáčka a salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Poznámka: Žabí stehýnka konzervovaná upravujeme stejně jako čerstvá. Protože však jsou konzervováním částečně již změkčena, je nutné při tepelné úpravě na to pamatovat a dobu jejich tepelné úpravy podstatně zkrátit.
Zanechat komentář