
Ingredience: 500g vepřové plece, 250g vepřových jater, 250g vepřových ledvinek, 1,5l vody nebo vývaru, 2 cibule, 54 stroužky česneku, 1 lžička celého kmínu, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, pepř, majoránka, 2 lžíce sádla, 25g másla, 4 lžičky hladké mouky
Postup: Vepřové maso společně s vepřovými játry a ledvinkami nakrájíme na kostky. V hrnci si necháme rozpustit sádlo, na kterém dozlatova orestujeme nahrubo nakrájené cibule. K cibulím přidáme orestovat také maso a vepřové droby. Když jsou maso a droby zatažené, přidáme orestovat také prolisovaný česnek společně s mletou sladkou paprikou. Restujeme maximálně 2 minuty a pak podlijeme vodou nebo vývarem. Dochutíme solí, pepřem majoránkou, kmínem a přivedeme k varu. Vaříme, dokud maso, játra i ledvinky nezměknou a pak je z guláše vyjmeme. Z másla a mouky si připravíme jíšku, kterou guláš zahustíme a důkladně promícháme. Vrátíme maso do guláše a vaříme ještě 10 minut. při podávání můžeme guláš ozdobit plátky čerstvé cibule.
Vhodná příloha: chléb, houskový knedlík
Další zabijačkové recepty – třeba na tento zabijačkový guláš – z webu zabijačky.cz
Zanechat komentář