Zadělávané dršťky

Asi 1 ½ kg syrových drštěk nebo 1 kg vařených, sůl, 1 cibule, kořenová zelenina (celer, petržel, mrkve), 1 lžíce másla (asi 5 dkg) a 2 lžíce hladké mouky, na špičku nože pepře, stejně mletého zázvoru, 1 stroužek česneku, majoránka, petrželová nať, 20 dkg vařeného uzeného masa nebo moravského uzeného masa

Dršťky dobře vypereme, oškrábeme a okraje odkrojíme. Vaříme je bez přísad asi ¼ hodiny a vodu z nich vylijeme. Přistavíme je do čisté vřelé vody, osolíme, přidáme cibuli a vaříme doměkka několik hodin. Musí být tak měkké, že sklouznou z vidličky. V poslední půlhodině varu přidáme zeleninu. Zatím uděláme trochu žlutší jíšku, zalijeme ji vývarem z drštěk, přidáme koření a povaříme asi 5 minut. Pak přidáme tence pokrájené dršťky a ještě asi ¼ hodiny je povaříme. Hotový pokrm dáme do hlubší mísy, obložíme vařenými bramborami a posypeme na tenké nudličky nakrájeným uzeným masem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>