Zaječí hřbet marinovaný, studený

Poměr: 2 zaječí hřbety, trochu soli a mletého pepře, 10 dkg másla nebo oleje, zaječí játra, 10 dkg slaniny, lžíce jemně rozsekané zelené petržele, 6 zrnek jalovce, trochu řeřichy zahradní, ¼ l červeného vína, ¼ l vývaru, 6 oliv, trochu zázvoru, 8 šalotek, 6 dkg brusinkového džemu a trochu cukru. – Citrón nebo pomeranč a olivy na zdobení.

Postup: Zaječí hřbety odblaníme, nakrájíme na 8 dílů, osolíme, opepříme a na másle nebo na oleji je po všech stranách rychle opečeme.
Opečené porce zaječího hřbetu pak přendáme do hlubšího kastrolu. Do šťávy z pečeně přidáme na drobno rozsekaná zaječí játra, na drobné kostičky nakrájenou slaninu, rozsekanou zelenou petržel, rozdrcený jalovec, popř. i trochu rozsekané řeřichy zahradní a asi 12 minut podusíme. Pak šťávu s podušenými přísadami sítem prolisujeme na zaječí maso v kastrolu, přilijeme červené víno a vývar, přidáme rozsekané olivy, nastrouhaný zázvor, šalotky v celku a společně vše dusíme, až je maso měkké. Potom vychladlé porce zaječího hřbetu upravíme na mísu. Do omáčky přidáme brusinkový džem, trochu ji přisladíme a osolíme, krátce povaříme a po vychladnutí zaječí hřbet upravený na míse s ní přelijeme.
Před podáváním jednotlivé porce zaječího hřbetu ozdobíme kolečkem citrónu nebo pomeranče a rozpůlenými olivami.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, pečivo z lístkového těsta apod.

Pro 8 osob.

Úprava trvá 2 hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>