Zajíc dušený – cibulář

1 zaječí zadek, 10 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1 větší cibule, 6 zrnek pepře, 1 malý bobkový list, sůl, 1 lžíce octa (pro odstranění nepříjemného pachu), 1 lžička hladké mouky

Maso rozdělíme na porce, protkneme proužky slaniny a osolíme po obou stranách. Zbylou slaninu vyškvaříme, přidáme máslo a rozkrájenou cibuli a maso na tomto základě opečeme po obou stranách. Pak je podlijeme, přidáme koření, ocet, přikryjeme a dusíme do poloměkka. Šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou s kouskem másla, povaříme a koření vyjmeme vidličkou.

Přílohy: knedlíky, míchané kompoty, brusinky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>