Zajíc načerno

1 zaječí předek, vnitřnosti, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 šálek kořenové zeleniny pokrájené na plátky, 6 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, sůl, 2 lžíce octa, 1 lžíce másla a 1 ½ lžíce hladké mouky na jíšku, 1 lžíce bezinkové zavařeniny

Cibuli a zeleninu podusíme na másle, přidáme na porce nakrájené osolené maso, koření, ocet, zalijeme do roviny vodou a dusíme doměkka. Zvlášť uděláme světlou jíšku, horkou přidáme do šťávy, dobře promícháme, povaříme asi 10 minut a ochutíme zavařeninou. Omáčka má být sladkokyselá.

Přílohy: knedlíky, brambory.

Obměny: místo jíškou zahustíme omáčku strouhaným perníkem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>