1 zaječí předek, vnitřnosti, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 šálek kořenové zeleniny pokrájené na plátky, 6 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, sůl, 2 lžíce octa, 1 lžíce másla a 1 ½ lžíce hladké mouky na jíšku, 1 lžíce bezinkové zavařeniny
Cibuli a zeleninu podusíme na másle, přidáme na porce nakrájené osolené maso, koření, ocet, zalijeme do roviny vodou a dusíme doměkka. Zvlášť uděláme světlou jíšku, horkou přidáme do šťávy, dobře promícháme, povaříme asi 10 minut a ochutíme zavařeninou. Omáčka má být sladkokyselá.
Přílohy: knedlíky, brambory.
Obměny: místo jíškou zahustíme omáčku strouhaným perníkem.
Zanechat komentář