Základní rybí polévka bílá

Poměr: 1 ¾ litru vývaru z ryb (viz recept č. 634), 2 dkg cibule, 2 dkg póru a 3 dkg celeru. Na jíšku: 6 dkg másla a 5 dkg hladké mouky (nebo 4 dkg hladké mouky a 1 dkg škrobové moučky).

Postup: V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, pórek a celer, trochu podusíme, zasypeme moukou, osmahneme, ale tak, aby mouka zůstala bílá, podlijeme vývarem a 20 minut povaříme. Základní polévku můžeme ještě okořenit buď trochou šalvěje, nebo ysopu a asi lžící bílého přírodního vína. Hotovou polévku procedíme a používáme jí jako základu k mnohým rybím a korýším polévkám. (Maso z uvařených hlav a ocasů, jichž jsme použili k přípravě rybího vývaru, uplatní se jako vložka do rybích polévek.)

1 ½ litru polévky (pro 6 osob).

Úprava trvá včetně přípravy rybího vývaru 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>