Zalévání do rosolu ve formě k vyklápění

Formu nejdříve dobře vychladíme. Připravíme si vykostěné maso nebo upravené závitky či pěny z masa a vařenou, ozdobně vykrajovanou zeleninu na ozdobu. Do vychladlé plechové formy nalijeme asi ½ cm vrstvu rosolu a dáme ji ztuhnout. Na tuto vrstvu položíme pomocí jehlice v rosolu namočené ozdoby vykrojené ze zeleniny a dáme znovu ztuhnout. Pak dáme vykostěné maso, u drůbeže odstraníme i kůži a vše zalijeme do roviny. Při této úpravě pamatujeme, že se obsah vyklopí a co je vespod, přijde navrch. Místo plechové chlebíčkové formy můžeme použít širších šálků.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>