Poměr: 60 dkg žampiónů, šťáva z půlky citrónu a 4 dkg oleje. Na marinádu: 1/8 l octa, 1/16 l oleje, 5 dkg cibule, sůl, pepř a trochu jemně nakrájené zelené petržele.
Postup: Žampióny omyjeme, očistíme, kloboučky sloupneme, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. V kastrolku rozehřejeme olej, přidáme nakrájené žampióny a asi 4 min. je podusíme. Podušené žampióny dáme ihned do misky, přidáme jemně nasekanou cibulku, osolíme, opepříme, polijeme octem a olejem a dobře promícháme. Žampiónový salát upravíme na misku a posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Podáváme jako přílohu k přírodnímu a smaženému telecímu řízku, k studené telecí pečeni, k sekané pečeni apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář