
Ingredience: 8 středně velkých brambor, 2 červené cibule, 3 šalotky, 6 stroužků česneku, 1 červená paprika, 1 menší cuketa, sůl, pepř, snítky rozmarýnu, snítka tymiánu, hrst petržele, 1 lžíce rostlinného oleje
Postup: Brambory důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a dáme je i se slupkou vařit. Vaříme pouze 10-15 minut, aby nebyly zcela měkké, ale ještě nedovařené. Vložíme do chladu a necháme chladnout. Mezitím si do menší misky můžeme nasekat všechny druhy bylin (tymián, petržel, rozmarýn), osolíme, zakápneme olejem a řádně promícháme. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, šalotku také, česnek necháme na celé stroužky, cuketu na půlkolečka a papriku nakrájíme na kostky. Vychladlé brambory nakrájíme na 4-6 částí podle jejich velikosti i se slupkou. Vložíme do pekáče, přidáme zeleninu a bylinky a vše důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem a vložíme do rozehřáté trouby na 180°C. pečeme 40 minut a poté můžeme servírovat.
Tip: vhodné je tento recept doplnit ještě některým z domácích jogurtových dipů
Zanechat komentář