Závitky z mořského jazyka, studené

Poměr: 1 ½ kg mořského jazyka, sůl, šťáva z půlky citrónu, 2 dkg másla, ¾ l rybího vývaru, ¼ kg krabí nebo humří majonézy (viz recept č. 113), salát z rajčat a zelená petržel.

Postup: Z mořského jazyka si připravíme filátka, plochou stranou nože je lehce naklepeme a podle potřeby nožem přiřízneme do stejné velikosti. (Z rybích odkrojků si připravíme rybí vývar.) Připravená filátka osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, svineme v závitky a posadíme svisle těsně vedle sebe do kastrolu vymazaného máslem, zalijeme rybím vývarem a v troubě dusíme asi deset minut. Udušené závitky necháme ve vývaru vychladnout. Vychladlé upravíme na mísu na stojato, na každý závitek dáme trochu krabí majonézy, kolem závitků věncovitě rozložíme salát z rajčat a ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme jako předkrm nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílé pečivo.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>