Poměr: 25 dkg vařeného květáku, 25 dkg vařeného nebo sterilovaného chřestu, 10 dkg vařené mrkve, 10 dkg nakrájených a na másle podušených hub, 10 dkg dušené rýže, 25 dkg vařeného libového vepřového masa, 4 dkg másla na dušení masa, zelená petržel, sůl, trochu vývaru, 5 dkg nastrouhaného ementálu nebo parmazánu, 8 dkg drobně nakrájené šunky, 4 dkg másla, 1/10 litru smetany, 3 vejce a máslo na vymazání ohnivzdorné misky.
Postup: Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na malé růžičky a košťál na drobno rozsekáme. Vše dáme do mísy a přidáme podušené houby, dušenou rýži a na malé kostky nakrájené a na másle podušené maso, jemně rozsekanou zelenou petržel, osolíme a promícháme. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí. Ve smetaně rozkvedláme vejce, osolíme, nalijeme na pokrm, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a rozsekanou šunkou, poklademe kousky másla a zapékáme v troubě 20 – 30 minut.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílý chléb, topinky apod.
Pro 6 – 8 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář