Zelenina zapečená s vejci a sýrem

Poměr: 20 dkg zelených fazolek, 10 dkg červených paprik, 3 dkg másla, 3 dkg cibule, 5 dkg nastrouhaného sýra, sůl, mletý pepř, 3 vejce a zelená petržel nebo pažitka.

Postup: Fazolky očistíme, nakrájíme na drobné kousky a očištěné papriky nakrájíme na nudličky. V kastrolu na rozpuštěném másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme do měkka. To trvá asi 20 minut. Je-li třeba, zeleninu při dušení podlijeme trochou vody nebo vývaru. Vejce rozklepneme do hrnečku, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný sýr, promícháme, nalijeme na připravenou zeleninu a v dobře vyhřáté troubě zapékáme tak dlouho, až vejce ztuhnou. To trvá asi 8 minut. Hotový pokrm posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželí nebo pažitkou.
Příloha: Opečené brambory nebo chléb.

Pro 3 osoby.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>