Poměr: 2 květáky ve slané vodě uvařené, 40 dkg zelených fazolových lusků, podušených na másle, ½ kg syrových rajčat, 3/10 litru bešamelové omáčky (viz recept č. 759), 5 dkg nastrouhaného ementálu nebo parmazánu, 3 dkg strouhané housky a 4 dkg másla. (Trochu tuku na vymazání ohnivzdorné misky.)
Postup: Okrouhlou ohnivzdornou misku s nižším okrajem vymažeme máslem. Do středu dáme celou růžici květáku a vnitřní okraj misky vyložíme druhým květákem, rozebraným na růžičky. Mezi růžičky pak úhledně střídavě narovnáme podušené fazolky a na čtvrtky nakrájená rajčata. Pak povrch zeleniny polijeme omáčkou, posypeme hustě sýrem a strouhanou houskou, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě 10 – 15 minut zapečeme.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako teplý mezichod.
Příloha: Vařené brambory, slané pečivo apod.
Pro 4 – 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář