3 mladé patisony (nebo 1 lilek nebo ½ tykvičky), 1 karotka, 2 rajčata, 1 větší cibule ¼ hlávky bílého zelí, ½ šálku oleje, sůl
Patisony očistíme (jsou-li mladé, nemusíme je loupat, tykvičky a lilek oloupeme), osolíme a na 2 lžících oleje je po obou stranách opečeme. Zelí rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme je a v troše vody krátce podusíme. Rajčata oloupeme. Mrkev, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, spařené zelné listy na větší čtverečky. Vymastíme zapékací mísu, vložíme do ní vrstvu zelí, osolíme, opepříme a na ni klademe další vrstvy zeleniny; každou vrstvu zeleniny osolíme a opepříme. Nakonec vše zalijeme olejem, přikryjeme a dusíme doměkka. Zeleninovou směs podáváme vychlazenou. Vyklopíme ji na mísu a obložíme syrovou zeleninou a dílky citrónu. Podáváme k ní topinky z bílého chleba.
Zanechat komentář