Poměr: 30 dkg vařeného celeru, 3 větší jablka, 10 černých a zelených oliv, 2 červené papriky v octě nakládané, 1/8 litru oleje, 1/16 l octa, sůl, trochu mletého bílého pepře a cukru, lžička jemně rozsekané zelené petržele a na ozdobení 2 citróny a zelená petržel.
Postup: Celer a oloupaná jablka nakrájíme na drobné kostičky. Olivy rozkrojíme na čtvrtky a papriky nakrájíme na jemné nudličky. Nakrájené dáme do misky a přelijeme připravenou marinádou z oleje, octa, trochu vývaru a vařeného celeru, pepře, soli, cukru a rozsekané zelené petržele a lehce promícháme. Hotový salát upravíme na mísu a ozdobíme kolečky citrónu a zelenou petrželí.
Podáváme jako přílohu.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář