Zeleninový salát s ovocem po cikánsku

Poměr: 30 dkg vařeného celeru, 3 větší jablka, 10 černých a zelených oliv, 2 červené papriky v octě nakládané, 1/8 litru oleje, 1/16 l octa, sůl, trochu mletého bílého pepře a cukru, lžička jemně rozsekané zelené petržele a na ozdobení 2 citróny a zelená petržel.

Postup: Celer a oloupaná jablka nakrájíme na drobné kostičky. Olivy rozkrojíme na čtvrtky a papriky nakrájíme na jemné nudličky. Nakrájené dáme do misky a přelijeme připravenou marinádou z oleje, octa, trochu vývaru a vařeného celeru, pepře, soli, cukru a rozsekané zelené petržele a lehce promícháme. Hotový salát upravíme na mísu a ozdobíme kolečky citrónu a zelenou petrželí.
Podáváme jako přílohu.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>