Zeleninový vývar

1 šálek hrubě nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 l vody, 1 malá cibule, 1 pór, špetka sušených hub nebo 1 až 2 houby čerstvé, ½ malé kapusty nebo 1 malý květák nebo 1 malá brukev, sůl, petrželová nať

Všechnu zeleninu kromě kapusty nebo květáku vaříme v osolené vodě ½ hodiny. Vývar přecedíme a povaříme v něm buď květák rozebraný na růžičky, nebo kapustu či brukev nakrájenou na nudličky. Současně přidáme některou zavářku (str. a další). Po odstavení polévky z ohně přidáme petrželovou nať.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>