Zelí červené dušené

Poměr: 1 kg červeného zelí, 8 dkg sádla, 2 dkg cibule, sůl, 5 dkg cukru, 1 jablko, 1 dkg hladké mouky, trochu octa, 1/8 litru červeného vína, voda nebo trochu vývaru.

Postup: V kastrolu rozpálíme sádlo, přidáme cukr a drobně nakrájenou cibulku, trochu to opražíme, pak přidáme nakrouhané, octem pokapané zelí, oloupané a na plátky nakrájené jablko, osolíme, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme. Když je zelí poloměkké, zaprášíme je moukou, pak podlijeme vínem a dodusíme do měkka.
Podáváme jako přílohu k pečené huse a kachně, ke zvěřině, k telecím, vepřovým a skopovým kotletám, k „chlupatým“ knedlíkům, k bramborovým knedlíkům s cibulkou apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá ¾ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>