1 menší hlávka zelí, 1 lžička sádla, sůl, špetka kmínu, 1 lžička drobně pokrájené cibule
Na jíšku: 1 lžička sádla, 1 lžička sekané cibule, 1 lžička hladké mouky, 1 menší syrový brambor, 3 lžíce octa
Hlávku zelí omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrouháme. Vložíme je do kastrolu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín, usekanou cibuli a vaříme doměkka.
Na sádle zpěníme cibuli, přisypeme mouku a osmahneme na světlou jíšku. Zalijeme ji postupně vodou ze zelí a vymícháme dohladka. Přidáme k téměř měkkému zelí, okyselíme a společně dovaříme. Naposled přidáme strouhaný syrový brambor a ještě krátce povaříme.
Zanechat komentář