Želví maso se žampióny

Poměr: ½ kg konzervovaného želvího masa, 10 dkg žampiónů, 3 dkg másla, trochu cayennského nebo bílého mletého pepře, sůl, 2/10 litru hnědé omáčky (viz recept č. 777), trochu nálevu z konzervy a zelená petržel.

Postup: Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a v kastrolu na másle trochu podusíme. Potom žampióny osolíme, opepříme, přidáme k nim želví maso na větší kostky nakrájené, podlijeme trochou nálevu a podusíme. Poté maso zalijeme hnědou omáčkou, krátce povaříme, upravíme do timbálových misek a povrch posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Podáváme jako teplý mezichod.

Poznámka: Nemáme-li dostatek želvího masa, můžeme potřebné množství doplnit vařeným masem z telecí hlavy, nakrájeným na kostičky.

Příloha: Bílé pečivo nebo chléb, popřípadě dušená rýže s kořením kari anebo dušená rýže se zeleným hráškem.

Pro 6 osob.

Úprava trvá (máme-li hnědou omáčku hotovou) 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>