Poměr: ½ kg konzervovaného želvího masa, 10 dkg žampiónů, 3 dkg másla, trochu cayennského nebo bílého mletého pepře, sůl, 2/10 litru hnědé omáčky (viz recept č. 777), trochu nálevu z konzervy a zelená petržel.
Postup: Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a v kastrolu na másle trochu podusíme. Potom žampióny osolíme, opepříme, přidáme k nim želví maso na větší kostky nakrájené, podlijeme trochou nálevu a podusíme. Poté maso zalijeme hnědou omáčkou, krátce povaříme, upravíme do timbálových misek a povrch posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Podáváme jako teplý mezichod.
Poznámka: Nemáme-li dostatek želvího masa, můžeme potřebné množství doplnit vařeným masem z telecí hlavy, nakrájeným na kostičky.
Příloha: Bílé pečivo nebo chléb, popřípadě dušená rýže s kořením kari anebo dušená rýže se zeleným hráškem.
Pro 6 osob.
Úprava trvá (máme-li hnědou omáčku hotovou) 30 minut.
Zanechat komentář