Poměr: ½ kg konzervovaného želvího masa, 3 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, sůl, trochu zelené petržele, 10 dkg vařeného zeleného hrášku, 10 dkg vařených nebo konzervovaných chřestových hlaviček, 20 dkg vařeného květáku, 6 dkg očištěných, na plátky nakrájených a na másle podušených žampiónů, trochu citrónové kůry a trochu nálevu z želví konzervy a vývaru z telecího masa.
Postup: V kastrolu si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, podlijeme ji nálevem z konzervy a vývarem z telecího masa a dobře povaříme. (Omáčka musí být dostatečně hustá.) Do povařené omáčky vložíme na větší kostičky nakrájené želví maso a znovu vše krátce povaříme. Nakonec přidáme jemně rozsekanou zelenou petržel, hrášek, chřestové hlavičky, květák na růžičky rozebraný, podušené žampióny, nepatrně citrónové kůry, trochu přisolíme a silně nahřejeme. Hotové ragú upravíme do porcelánové nebo timbálové misky.
Obměny: Ragú můžeme také přikořenit trochou bílého nebo cayennského pepře a šalvějí nebo bazalkou. Povrch hotového ragú můžeme ještě ozdobit nepravými želvími vejci (viz recept č. 731).
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.
Příloha: Bílé pečivo nebo houskové knedlíčky (viz recept č. 674).
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář