4 žemle (špičky), ¼ l mléka, 3 vejce, 2 lžíce tekutého másla, 1 lžíce sekané cibule, 1 lžíce sekané petržele, máslo na pečení
Žemle nakrájíme na kostky. Vejce ušleháme do pěny, přidáme mléko a na másle lehce zpěněnou cibuli a petržel. Necháme asi ¼ hodiny nabobtnat. Pečeme na másle jako trhanec.
Podáváme se saláty.
Žemlový trhanec II (pro 2 osoby)
3 rohlíky bez tuku, ¼ l mléka, 2 vejce, sůl, 10 dkg vařeného uzeného masa, šunky nebo zbytek pečeně, 1 lžíce másla
Rohlíky nakrájíme na tenké plátky, polijeme je vlahým mlékem, a jakmile se rozmočí, přimícháme žloutky, drobně pokrájené maso, osolíme a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme na 2 omeletních pánvích.
Trhancem obkládáme maso nebo jej podáváme (z dvojnásobné dávky) jako samostatný pokrm se saláty.
Zanechat komentář