Zjemňování polévek

Pro zjemňování jsou vhodné polévky zadělávané bílé a polévky kašovité. Na 1 ½ litru polévky vezmeme 1/8 litru smetany nebo mléka, popřípadě vývaru a 1 čerstvý žloutek.
Polévku zjemňujeme takto: Do studného mléka, smetany nebo studeného vývaru vložíme žloutek, dobře ho rozkvedláme a za stálého míchání do směsi přilijeme část teplé polévky. Pak vše nalijeme do zbylé horké polévky a dobře rozmícháme. Zjemněnou polévku nesmíme již vařit. Nepodáváme-li ji ihned, udržujeme ji teplou ve vodní lázni. Zjemnění polévky ovlivní nejen její chuť, ale zvýší i její výživnost a dodá polévce pěkného „sametového“ vzhledu. (Nepodáváme-li zjemněnou polévku ihned, pak zjemnění použijeme mléka svařeného, abychom předešli zkysnutí polévky).
Stejně zjemňujeme i některé omáčky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>