Ztracená vejce po maďarsku

Poměr: 6 vařených ztracených vajec, 3 stejně velké zelené papriky, 2 dkg másla, dušená rýže, maďarská omáčka (viz recept č. 764) a zelená petržel.

Postup: Čerstvé papriky po délce rozpůlíme, jádra a stopku vykrojíme, naplníme je dušenou rýží a vložíme do ohnivzdorné, máslem vymazané misky. Povrch plněných paprik obložíme vždy jedním ztraceným vejcem, trochu osolíme, polijeme vše omáčkou a v horké troubě silně nahřejeme. Před podáváním posypeme povrch pokrmu jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Pro 3 osoby.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>