Ztracená vejce s hlávkovým salátem studená

Poměr: 6 ztracených vajec, dvě hlávky salátu, trochu octa, soli a cukru, 15 dkg majonézy s rajčatovým protlakem (viz recept č. 102), 3 polévkové lžíce mléka, jeden prolisovaný žloutek a rajčata na zdobení.

Postup: Dobře opraný hlávkový salát nakrájíme nerezovým nožem na nudličky, pokapeme octem, osolíme, pocukrujeme a lehce promícháme. Upravený salát rozložíme úhledně na okrouhlou skleněnou mísu a věncovitě na něj položíme ztracená vejce, která polijeme rajčatovou majonézou, rozředěnou mlékem. Politá vejce posypeme prolisovaným žloutkem. Mísu ozdobíme rajčaty nakrájenými na dílky.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: bílé pečivo.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>