Ztracená vejce se šunkou, studená

Poměr: 6 ztracených vajec, 6 krajíčků z bílé veky, 3 dkg másla, 20 dkg šunky a 1/8 l tatarské omáčky.

Postup: Z veky nakrájíme plátky centimetr silné a v másle je do zlatova opečeme. Na vychladlé opečené chlebíčky (topinky) položíme plátky šunky stejné velikosti jako chlebíčky, na to dáme ztracená vejce, upravíme věncovitě na mísu a polijeme tatarskou omáčkou. Povrch vajec posypeme jemně rozsekanými odkrojky ze šunky.
Podáváme jako předkrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: bílé pečivo.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>