Poměr: Na jíšku 3 dkg hladké mouky a 3 dkg másla, – ½ l vývaru, 20 dkg žampiónů, sůl, trochu muškátového květu, 1/16 l smetany a 6 vařených ztracených vajec.
Postup: Připravíme si světlou jíšku, podlijeme ji vývarem a asi 20 minut za stálého míchání ji povaříme. Do omáčky přidáme malé očištěné popřípadě na plátky nakrájené žampióny, krátce povaříme, osolíme, okořeníme muškátovým květem, odstavíme a zjemníme smetanou.
Ztracená vejce rozložíme na mísu, polijeme omáčkou se žampióny a ozdobíme zelenou petrželí a na čtvrtky nakrájenými rajčaty.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Dušená rýže, vařené brambory apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář