Ztracená vejce se žampióny

Poměr: Na jíšku 3 dkg hladké mouky a 3 dkg másla, – ½ l vývaru, 20 dkg žampiónů, sůl, trochu muškátového květu, 1/16 l smetany a 6 vařených ztracených vajec.

Postup: Připravíme si světlou jíšku, podlijeme ji vývarem a asi 20 minut za stálého míchání ji povaříme. Do omáčky přidáme malé očištěné popřípadě na plátky nakrájené žampióny, krátce povaříme, osolíme, okořeníme muškátovým květem, odstavíme a zjemníme smetanou.
Ztracená vejce rozložíme na mísu, polijeme omáčkou se žampióny a ozdobíme zelenou petrželí a na čtvrtky nakrájenými rajčaty.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Dušená rýže, vařené brambory apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>