Poměr: 75 dkg husí krve, 2 žemle, ¼ litru mléka, 5 dkg husího sádla, 6 dkg cibule, sůl, trochu kmínu, majoránky a mletého pepře.
Postup: Ztuhlou husí krev a ostrouhané, v mléce namočené a vymačkané žemle umeleme na strojku. V kastrolu na rozpáleném sádle osmažíme do růžova drobně nakrájenou cibulku, přidáme k ní umletou krev s žemlemi, osolíme, okořeníme, a za stálého míchání krev smažíme tak dlouho, až úplně ztmaví. Hotovou krev upravíme na talíře a každou jednotlivou porci můžeme obložit sázeným vejcem a ozdobit zelenou petrželí.
Obměna: Husí krev můžeme také dusit bez žemlí a přikořenit rozetřeným česnekem.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb nebo vařené brambory, dušené kyselé zelí nebo salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
No jo, ale kde tu krev koupím ?