Poměr: 75 dkg telecího okruží (viz č. 1094), sůl, voda nebo zeleninový vývar, 6 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, 3 dkg cibule, zelená petržel, mletý pepř, trochu muškátového oříšku a citrónová šťáva.
Postup: Okruží očistíme, rozkrojíme a dobře omyjeme ve studené vodě a do měkka uvaříme v osolené vodě nebo zeleninovém vývaru. To trvá asi ½ hodiny. Potom v kastrole rozpustíme máslo, do něj dáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem z okruží, osolíme, okořeníme a dobře povaříme. Omáčku zakapeme citrónovou šťávou, pak do ní vložíme uvařené a na tenké nudličky nakrájené okruží a krátce povaříme. Hotové okruží upravíme do hlubší misky a povrch posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory, dušená rýže, knedlík.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
DOBRY DEN MAM DOTAZ DA SE SE HNAT TELECI OKRUŽI MUZETE MY NEJAK PORADIT KDE BYCH TO SEHNAL DEKUJI